Novinky Nakladatelství Smart Press
Nakladatelství Smart Press věnovalo naší knihovně nádherné kuchařky a je také partnerem regionální soutěže zpravodajů Rychnovska
Uvádíme zde alespoň pár knih, které jsou posledními novinkami
Notes Květinové kuchařky http://www.smartpress.cz/notes-kvetinove-kucharky
Nordic Running http://www.smartpress.cz/nordic-running
RAW pro zdraví a krásu http://www.smartpress.cz/katalog?pid=119
Kuchařka první republiky http://www.smartpress.cz/kucharka-prvni-republiky
Anotace
RAW pro zdraví a krásu - kuchařka Jitky Adamové vychází 1.3.2016, objednávat můžete již nyní!
Zpestřete si každodenní jídelníček recepty syrové kuchyně!
Osvěžující, lehké pokrmy na jaro a léto.
Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAW pro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka Jitka Adamová prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. RAW pro zdraví a krásu je kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí (ne)vařit jednoduše, výtečně a zdravě!
210 x 240 cm, pevná vazba, 224 stran, ke každému receptu fotografie, rozsáhlý úvod o živé stravě, 499 Kč, ISBN 978-80-87-049-78-5
Kuchařka první republiky
Kuchařka přináší to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby – Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací.
V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková věnují běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši.
Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou. Knihu doprovodí nádherné jídelní fotografie Aleny Hrbkové a také fotografie dobové včetně jídelníčků či ukázek z tehdejších kulinárních časopisů.
ISBN: 978-80-87049-73-0 Formát: 172 x 240 mm. Vazba: pevná. Provedení: barevné fotografie u každého receptu. Počet stran: 224. Cena 424 Kč.
276 |
222 |
215 |
226 |
256 |